Bundala National Park

Het park

Bundala National Park is een verborgen juweeltje. Het ligt vlakbij het best bezochte park van het land, Yala National Park. Bundala is echter veel rustiger, dus wil je de toeristen ontlopen, dan is dit je beste optie. Ook voor mensen met wat minder budget is dit een goede optie, het is namelijk goedkoper dan Yala. Bundala bestaat uit een doolhof van watertjes, lagunes en duinen. Het landschap huist duizenden kleurrijke vogels, van vogels zo groot als je hand tot verschillende soorten ooievaars. Er zijn in dit park bijna 200 verschillende soorten vogels, waarvan een deel hier overwintert, onder meer uit SiberiĆ«. Flamingo’s zijn hier een veel geziene gast, soms met wel 2000 tegelijk.

bundala national park
De dieren

Bundala National Park heeft ook een kleine groep olifanten. Door het gebrek aan begroeiing is de groep echter meestal wel te vinden op een safari. Mocht dit nou niet lukken zijn er altijd nog civetkatten en ontelbaar veel krokodillen (de zoutwater variant, die kan wel zeven meter lang worden!). Tussen oktober en januari zijn er ook nog vier soorten zeeschildpadden die in dit park hun eieren in het zand begraven.

Bundala national park
Praktische informatie

Bundala National Park is ongeveer 20 kilometer lang en ligt tussen Kirinda en Hambantota. De meeste mensen beginnen hun trip naar Bundala in Tissamaharama of Kirinda. Hier kun je een chauffeur met 4WD vinden die je trip wil doen. Het park is het hele jaar te bezoeken. In het park zelf kun je niet verblijven, de meeste mensen zullen dus verblijven in Tissamaharama. Wil je dichtbij het park verblijven? Lagoon Inn is de beste optie, het ligt op slechts twee kilometer van de parkingang. De eigenaar is een ervaren vogelspotter en kan de tour naar het park voor je regelen. Zodra je weer terug bent kun je vanaf de Inn nog vele soorten vogels spotten, de accommodatie is namelijk middenin de natuur.

bundala national park